~member~

Tuesday, November 01, 2011

study mood sila datang~

assalamualaikum...

okay. sebelom aku start my study time proper. aku nak jenguk my beloved blog ni sekejap. saje je. nak share gamba ni ngan korang. *nak menunjukkan betapa rajinnye aku. chehhhh. xdela. maen2 je. kalau xdpat result gempak xtaw la aku. haha. i.Allah dapat.



kepada sume yang akan menduduki final yang dah xlame lagi ni. aku doakan kite sume same2 berjaya k n dapat buat yang terbaek. sehabis baek.! n dikesempatan ini. aku nak mintak maaf dari hujung rambut aku yang paling panjang smpai la ke kuku kaki aku yang masih xberpotong lagi ni ye. mintak maaf sgt2 ni. halal kan sume2 ye. gud luck taw. tasha luv u allzzzzz..


psssstttt: kalau xlulus la final ni tunggu orang pinang je la jawabnye. hahahaha

Sunday, October 30, 2011

dinner. dinner. dinner. ~

assalamualaikum...

arghhhhh. tencen3..!! skang aku da berada di kampus tercinta. *tipu je ni. hehehe. kali ni aku nak share stoli moli masa hari jumaat lepas aku follow akq aku pegi dinner tempat keje die kat Royale Bintang Seremban. *bertemakan Easts Meet Wests. wow..!! grand beb wa cakap lu. siap ada karpet merah. *rasa macam artis sekejap. nak dijadikan cerita. akq aku masuk pertandingan karaoke. tema tahun ni diva and divo. so semua peserta duet la. akq aku ngan partner die bawak lagu kat bawah ni. khas tuk korang. hehe

video

amacam? sedap x? tinggi kan lagu ni. sory la. akq aku xbagi masuk video pertandingan sebenar die malam tu atas sebab2 tertentu. hehe. korang nak taw x akq aku dapat no bape? ehem. ehem. ehem. NOMBOR 1 beb..!! tengok la akq sape kan. hehe. *dah memang rezeki die kot.

ape lagi. malam tu lepas habis disco time *acara last dinner tuh. kitorang xbalik terus. kitorang terus gi celebrate kemenangan akq aku. adela dalam 10 buah kereta aku agak2. ape2 pon. kenangan malam tu memang best n xpat aku lupekan. luv u my sis..!!






pssstttt: gamba stacy kat atas ni gamba betul taw. aku amik sendiri. best beb dapat jumpe stacy. comel bahhhhhhh..!! *tiap2 tahun dinner ni mesti ade muke aku. haha

Thursday, October 27, 2011

cerita dah basi..~

assalamualaikum..

fuh.. fuh.. fuh.. da bersawang dahsyat da blog aku ni. lama sangat da aku x hupdate blog ni. bukan hape. xde cerita best nak aku share kan kat sini. tapi skang aku ade cite best. tapi cite ni da basi. xpela. aku pedulik hape. ni blog aku kan. suke aty aku la nak tulis sal hape kan.

nak dijadikan cite. minggu lepas aku dan kawan2 pegi overnite tuk 2 malam. malam jumaat n malam sabtu. ni die watak2 utama yang join overnite tuh.




ha. tu la mereka. niena.diela.shuk.ifah. ari jumaat petang kami ber5 menghabiskan sepetang kami dengan sesat untuk ke shah alam untuk mengambil si comel tuh, niena. sepatutnye bole sampai jam 4 petang tapi kami sampai sana jam 6.30 dan terus xjadi nak jalan2 kl sebab masing2 da penat kesesatan n terus balik melaka iaitu homestay kami di pokok mangga.

kami sampai homestay jam 9.30 malam n masing2 terus terbungkang. jam 12 sume lapar nak cari makanan. hape lagi cari warung la tengah2 malam tu. lepas tu nak bajet gagah layan pulak cite hantu sampai 3-4 pagi. perh..... aku memang lemah betul bab2 hantu2 ni. hehehe

hari seterusnye (sabtu), kami check out pukul 12 tengah hari. n terus ke dp. hape lagi. pertame sekali terus pegi isi perut dulu lah. huhu. (A&W pilihan dihati. hehe)




selepas perut kami dah penuh. kami terus pergi menonton wayang cite ni...


seram doe. bape kali aku jerit sampai menggigil. hahaha. (sebenarnye xde la seram mana pon. aku je yang over *suke overacting ni. haha)

n then, kami ke mp nak main bowling pulak. macam biase la aku mesty MENANGgung kekalahan. hahaha






lepas selesai, kami terpakse berpisah dengan niena.diela sebab dorang have to balik umah diela malam tu jugak. (that time sedih gak nak pisah ngan dorang. tapi cover baek punye. idup kene brutal kan. hehe)
lepas tu, shuk.ifah.ayu.aku terus pegi overnite tuk malam ke2 pulak. 



Saturday, August 06, 2011

jangan la macam ni..~

assalamualaikum..

hyeeeeeeee.. first of all.. nak cakap hepy ramadhan pade sume.. selamat berpuase taw.. kalu bole puase tu biar penuh ye *terutame pade laki.. okie.. hari ni sebenarnye nak crite sikit ni.. nak dijadikan crite.. tadi tasya ade tengok 1 vlog ni taw.. tasya nak cari mathlutfi or anwar hadi.. tibe2 terjumpe blog yang ni.. nak tengok? nak tengok? okie jum.. cool r die ni..



haaaa.. amacam? da tengok da? besh x? besh x? mang menjadi persoalan gak kan.. tasya tertarik dengan isu yang diketengahkan.. *chewwahh ayat xmenahan.. hahaha.. betul ke perempuan sekarang pakai tudung nak tutup lovebite? okie.. mungkin ni jawapan kenapa perempuan sekarang pakai tudung okie..

yang pertame: "sebab sekarang fashion la.. tengok hana tajima tu.. maria elena.. yuna.. sume lawa je fesyen tudung.. nak jadi cam dorang gak.. kite kena la ikut peredaran zaman.. jangan jadi macam katak bawah tempurung.. kawan2 saye sume pakai.. saye pon kena setanding ngan dorang.. baru bole hang out same2.."

yang kedua: "ala.. da mak ayah saye suruh pakai.. saye pakai je la.. maklum lah.. xnak jadi anak derhaka.. lagipun dorang tanggung shopping saye tiap2 bulan.. nanti kalu shopping saye kena potong.. habis lah saye.. sape nak beli make-up2 saye yang mahal2 tu? saye xde 'dato' la nak support sume tu.. huh"

yang ketiga:  "erm.. sory to say la.. "tanda2" masih merah dan pekat lagi la.. saye rase tuk seminggu ni saye pakai tudung dulu okie.. nanti next week da reda sikit merah die.. saye free hair la balik.."

yang keempat: "ini memang sudah kewajipan kite sebagai seorang perempuan.. so.. ikut la.. tutup aurat dari hujung rambut sampai hujung kaki kecuali muka dan tapak tangan.."

okayyyyy.. kepade kite sume.. fikir2kanlah ye.. kite berade di nombor yang mane kan.. okayyy.. semoga di bulan yang mulia ni.. dapat la kite mensuci dan murni kan niat kite untuk memakai tudung dan menutup aurat ye sume.. babaiiiii..








Sunday, June 26, 2011

ade rupe artis lagi? LOL~

assalamualaikum..

hye sume.. huh.. lame giler xupdate kan.. da bersawang da ha.. bukan setakat sawang.. sarang semut pon ade taw.. haha.. okie.. btw.. nak crite sumting ngan korang.. act.. bende ni da lame happen kat qu.. minggu lepas taw.. tapi qu keep thinking la.. so.. qu rase ade baeknye kalu qu share ngan korang kan.. sharing is caring kan.. okie2.. straight to da point yeah..

cmni taw.. last week qu follow my sis n her team to futsal match.. okie skang qu da stat nak bergaye ngn shawl taw.. (sbnarnye dulu free hair gak..) so.. i don't know.. qu maen pkai je la.. lilit sane.. lilit sini kan.. tibe2 ade sorang mamat ni ckap "eh2.. cam YUNA la..".. erm.. dalam aty qu.. "eleh.. xde ayat laen ke nak ngorat pon kan??".. haha.. common la kan.. kalu pkai shawl je.. orang sume akan kaitkan ngan YUNA la.. HANA TAJIMA la.. MARIA ELENA la.. so.. qu cam wat selambe je lagi taw..

suddenly.. qu rase nak gi toilet n on my way to toilet tu.. ade group mamat2 ni cakap kat qu.. "wow.. ni YUNA ke?" so.. da ade 2 group da cakap kan.. mase balik dr toilet qu gi beli air kat cafe pon ade lagi yang cakap bnde yg same.. huh.. qu geram n gi kat team akq qu.. qu tnye member2 dy.. (kitorang mang sgt rapat..) yang qu ade rupe YUNA ke? then, blom sempat qu tnye.. dorang kate kat qu dulu taw.. "ko pakai selendang macam artis tu la.. sape ye?? ala.. YANG SEBENARNYA tu.." okie3.. qu xjadik nak tnye.. trus senyap smpai abis game.. tapi qu keep thinking.. tol ke qu rupe YUNA?? haha.. ataw orang nmpak cmtu coz mang persepsi sume orang yg pkai shawl je adelah orang2 yg qu ckp tadi tu..

okie ni prove la ea.. ni pix qu mase ari tu..



n ni pulak pix YUNA yg sebenar okie..


ha.. nmpak kan?? xckop lagi??


okie.. skang baru taw.. xde rupe pon kan.. hahahaha



PESANAN PENAJA: sebenarnye idong kembang nak mmpos biler kene puji tu.. hahaha





Wednesday, June 01, 2011

crite melayu la katerkan..~

assalamualaikum..

okie2.. ari ni nak cakap la kan.. pasal crite melayu sekarang ni.. sepesen je kan.. maklum la.. cuti pon da mule.. so.. mule la abiskan mase depan tb kan.. ape lagi.. crite melayu la yang menjadi sasaran tuk pmpuan melayu cam qu ni.. hahaha.. okie.. ari ni nak komen sikit la kan.. tentang criter melayu zaman sekarang ni.. dari ape yang qu perasan la.. ni pemerhatian qu je.. xtaw la korang stuju ke x.. tapi bukan sume crite melayu cmni.. separuh je.. jum kite tengok okie..

TERTUKAR ANAK: ( selalunye mmg berlaku kt hero and heroin la,berchenta2 last tau2 adek beradek rupenye,auwww :'( .haha )
MAK TIRI YG KEJAM: ( slalunye la,mk heroin mati tyme kecik pastuh dapat plak mak tiri kejam,kena halau dari rumah and bla bla bla )
PEREBUTAN HARTA: ( nie sgt la stndrd.dalam cte melayu pown slalu ade snanye kan :P )
HILANG INGATAN: ( dapat identiti baru,pastuh sempat plak berchenta dgn orang baru,pastuh bile ingtn dapat balek,barulah ingt kt awek lame.mule la drama aer mata.hoho )
EKSIDEN INGTKAN DAH MATI LAST2 IDUP BALEK: ( bese la,klimaks la kt tgh2 kan bile hero mati,unsur suspens yg bagus XD )



haaaa... btul x persepsi qu?? hahaha.. ni pe yang qu sempat take note dalam bnyak2 crite melayu la kan.. tapi ade la 1 crite ni da mule ebah persepsi qu kat crite melayu.. thniah pade SYAMSUL YUSUF.. atas crite KHURAFAT.. besh la kan.. qu suke tgok antu dy.. kite xsgke antu dy akan kluar macam tu kan.. tu yang rajin je tuk suruh qu menjerit mase tgok crite tu.. hahahaha






tapi ade gak lagi yang besh taw.. ni yang da latest punye..korang nak taw citer ape?? KARAK..  seram seyh.. qu tgok crite ni sehari selepas crite ni di kluarkan.. mang besh giler la.. KRU mang kreatif taw.. lepas crite MERONG MAHAWANGSA.. KARAK pulak.. mang xrugi wa cakap lu.. gi la tgok ramai2 okie.. tapi yang penting lepas qu tengok crite ni.. qu mang xkan lalu KARAK okie.. LALUAN PUAKA.. hahahaha







Friday, April 22, 2011

nak mintak tlong cgat2 ni kat korang sume...~

assalamualaikum...

okeyh2.. semalam tasya ade wat entry pasal nak jadi model kan.. nak dijadikan criter.. ari ni tasya dapat invite tuk join satu pertandingan carian model.. okeyh.. mang rase epy sangat2 sebab mungkin rezeki tasya da nampak skit ke kan.. sebab ni memang tasya nak cangat.. nak sangat rase jadi model keyh.. fotoshoot sane.. fotoshoot sini.. tapi pertandingan memerlukan undian yang tertinggi.. so.. korang bole tolong vote tuk tasya x?? tolong like gambar tasya bole??

okeyh.. memang ade yang tanye tasya.. kalu like dorang dpat ape.. ade tu siap mintak jadi pkwe kalu dorang like.. ade ke patut.. tolong tu biarlah ikhlas keyh.. tlg sangat2 ni.. ni memang impian tasya taw.. okeyh.. kalu sesape yang sudi tuk tolong tasya.. pegi kat page ni ea..


okeyh.. korang kene like agensi page tu dulu taw.. pastu like gmba tasya kat PENCARIAN MODEL DLIA JANE COLLECTION.. tolong ye korang sume...

okeyh.. lastly nak ckap.. hop sangat2 impian tasya ni tercapai.. tapi kene ade sokongan dari korang gak.. hop korang support tasya ye.. sayang korang...


pesanan penaja: saling tolong menolong sekali-sekala ape salahnye kan.. tlg ye... ringan2 kan tgan tu tuk like pic tu ye...heeee




Thursday, April 21, 2011

buah dada perempuan...~

assalamualaikum..

ni nak kongsi skit la kan sal buah dada perempuan.. okeyh.. sebenarnye tadi ade terbace sal bende ni.. so.. sebelom terlupe.. nak share ngan korang cepat2 bende ni..n org pmpuan sile la bace ngan khusyuk keyh.. hehehehe  (org laki sile tekan butang 'x' kat ats tu ye...)

Buah Dada Berpuncak

Mana-mana wanita yang bentuk buah dadanya berbentuk berpuncak tajam menunjukkan ianya adalah seorang wanita yang bersifat sentiasa memudahkan sebarang pekerjaan dan urusan rumahtangganya sendiri. Pemikirannya selalu mengenangkan kepada sebarang lelaki yang diingininya. Biasanya wanita-wanita yang sedemikian, tidak mampu mewarisi bilangan anak yang ramai. Buah dadanya terlalu mudah lembik dan labuh.



Buah Dada Bulat

Mana-mana wanita yang bentuk buah dadanya bulat, pada umumnya menunjukkan ianya adalah seorang wanita yang baik di dalam menjalani tugas dan menyelenggarakan semua urusan rumahtangga serta mampu ewarisi bilangan anak yang yang ramai. Buah dadanya tidak lagi akan kelihatan dengan begitu jelas, bilamana umurnya sudah lanjut.



Buah Dada Panjang

Mana-mana wanita yang bentuk buah dadanya panjang, menunjukkan ianya adalah seorang wanita yang bernafsu besar. Wanita-wanita yang demikian, adalah merupakan wanita-wanita yang benar-benar berkeupayaan pada merawat, mengasuh dan mendidik anak-anaknya.



pesanan penaja: bce betul2 n kenal pasti korang punye mane satu keyh.. hahahaha.. (tepat x ngan diri korang??)




nak jadi model jugak...~

assalamualaikum...

okeyh.. ari ni nak citer sal keinginan qu dari kecik ag.. ceteke..ceteke..ceteke...  hehehe.. qu nak cangat jadi model keyh.. mang sangat teringin.. bukan sebab qu giler glamour ke hape ea.. tapi sebab qu suke maen ngan kamera.. qu xsuke amik gmba or jadi photographer.. tapi suke diphotographer..hehehe.. (nk org amik gmba qu je...)

nak dijadikan criter.. sejak qu masuk kampus ni.. qu da mule pudarkan angan2 qu tuk jadi model uh.. even rmai yang ckap qu ade la gak pakej tuk jadi model uh..(ramai ckap ye.. bukan qu ckap...) tapi.. semangat qu membakar2 balik biler tgok member2 qu hot siot.. geram giler ah.. siap ajk2 qu ag tuk follow diorang fotoshoot taw..nak tgok x???








emmm... siyesly geram giler taw.. qu pon nk jugak la.... emmm... ni pulak yang hot kat kampus qu ni.. nak tgok??? jummmmm...






okeyh.. cam ne??? hot2 x??? qu ase geram cgat biler tengok dorang ni da jadi model taw.. hahahaha.. emm.. nak jugak..!!! xde cape nak amik qu pulak ke??? emmmm.. geram la.. biler impian qu nak tercapai ni????emmmm





bole ke nie ek??? hahahaha.. ade peluang x??? ala.. nak jugak jadi model... qu xkire... hahahahaha





Wednesday, April 20, 2011

macam mane nak puaskan aty sume org??~

assalamualaikum...

okeyh.. nak tulis ni.. tapi dlam keadaan beremo skit.. xsuke keadaan mcam ni.. nnti bole kluar perkataan yang x diingini.. huh..!! okeyh.. nak tnye la kan.. kat sume org dlam dunie ni.. kat 1 dunie ni qu nak tnye.. (kalu bole nk jerit kuat2 je..) mcam mane nk puaskan aty sume org ye??? mcam mane??? bole ke kiter manusia yang biase ni puaskan aty sume org??? i mean sume pihak.. ataw to do that.. kiter kne skitkan aty sendiri tuk puaskan aty org laen?? huh..!!!

okeyh.. sriusly bnci gler situation mcm ni.. xsuke biler org yang tntukan qu ptut watpe dlam idop qu.. ni slah satu cntoh la kalu kiter nk puaskan aty org laen kan.. kdg2 kiter ptut wat bnde yang kiter xnk wat.. kdg2 kiter xterpkir lgsung tuk wat bnde tu.. tapi terpakse tuk wat gak.. ptut ke???

dlam idop ni kiter nk kepuasan masing2 kan.. so.. korang2 yang qu mksodkan ni.. tlg la.. jgan nk cari kepuasan diri dengan tarik kepuasan diri org laen.. sangat xpatut keyh.. masing2 ade life kan.. so.. ko wat n jage life ko.. qu ngan life qu.. xsume bnde kiter prlu share ngn other people keyh.. ade certain bnde yang ko kne keep it to urself la kan..

okeyh.. sebagai cntoh la kan.. senang je..

~katekan lah korang gi shoping ngan member korang.. n then korang nk beli kasut.. (kasut tu ofkoz lawa n vogue giler la kan...) but then.. kwan korang kater xyah la beli.. membazir je.. kasut korang kan da bnyk.. laen kali je beli.. tibe2 mggu depan korang tgok dy pkai kasut tu ngan banggenye depan korang n kater pkwe dy belanje dy kasut tu.. okeyh2.. pe korang rase??? rase cam nk telan org x??? huh..!!


~then.. katekanlah ade org nk kacu rutin idop korang.. okeyh.. cntoh la kan.. pagi2 korang xbiase nk mkan nasi goreng2 ni.. nk mkan western je la kan.. da korang suke mkan cmtu ikut suke korang la kan.. xya nk pkse korang mkan nasi lemak lak pagi2 an.. korang yang byar kot mkanan western tu.. bukan gne dwet dorang pon an.. adoi ai weiiii.. 

adoiiii ai.. xpham la ngan manusia yang mcm ni.. cmne la ley ade org cmni ek?? nk kepuasan dlam idop adelah dengan care puaskan aty sendiri dulu okeyh.. jgan nk kacu idop org laen.. sume org ade idop n lifestyle masing2 kan.. so.. just take good care of urself je la kan..

keyh.. nk gi cool down kan diri ni dulu.. sebenarnye.. qu mara pagi2 tadi je.. ni da xsangat da.. tapi.. tetap nk puaskan aty qu tulis dlam blog qu ni.. k fine...


pesanan penaja : ambik air semayang banyak2 kalu ngan mara kan..heeeeee


Tuesday, April 19, 2011

sore qu sedap ke??? cheh..!!!! perasan nk mmpos...

assalamualaikum...

"baiklah.. peserta seterusnye MANJE (name panggilan qu kat umah..), dengan lagunye PUDAR yang dipopularkan oleh ROSSA... dipersilakan..."


OMJJJJJJJJJJ... qu still teringat la kate2 tu mase ari sabtu ari tu.. okeyh.. ni nak citer ni.. sebenarnye ari sabtu ari tuh qu ngan famili gi holiday.. tapi kat pengkalan balak je.. hahaha care cakap macam la jauh cangat ek.. ni bukan anjuran famili tapi cam agensi jugak la.. ramai pergi.. member2 qu pon gi gak.. besh cgat taw.. dpat mandi2 pntai.. pastu kitorang naek bot pisang tu.. ala.. kalu korang biase gi mandi pntai korang mesti biase tengok punye bot tu.. mang besh giler la biler naek ngan member2 kan..siap jerit2.. smpai ilang sore kot...hahahah

okeyh2.. nk ckap berkenaan tajuk entry qu ni.. mlam tu pon nk djadikan crite ade la pertandinagn karoke antare kitorang sume.. mule2 qu xnk masuk biler akq qu ckap dy nk juin pertandingan uh.. akq qu sape xkenal kan.. kalu masuk pertandingan karoke kompem ade tmpat la... rugi giler ajai ngan azmeer xjadi komposer dy..hahahaha...

pastu akq qu tetap pujuk qu tuk masuk.. dy kate.. biler lagi nk tunjuk bakat kalu bukn sekarang kan.. okeyh.. ni first time qu masuk pertandingan karoke keyh.. nyanyi da biase la, setakat dalam bilik karoke xpon nyanyi kat kenduri kawen je.. tu je.. xpernah masuk pertandingan pon.. tapi xsngke qu bole terjuin pertandingan ni kan disebabkan hasutan akq qu.. hahaha

mule2.. biler qu ckap yang qu nk nyanyi lagu pudar akq qu risau giler kot.. dy kater lagu tu tinggi senarnye walaopon nmpak cam senang kan.. lagu yang nmpak mendatar.. tapi biler nyanyi tuk pertandinagn tinggi siottt.. tapi qu try gak.. n korang nk taw pe hasilnye???

lepas je abis qu nyanyi mang dpat sorakan la kan.. (cheh.. poyo je ek..) pastu qu duduk je sebelah akq qu n dy ckap.. "wei dik.. sedap gak sore ko kan.. cheh...." hahahahaha.. qu tergelak kat situ.. n member2 qu sume cakap pasni ley la qu masuk pertandingn n compete ngn akq sendri... hahahaha (qu gelak je)

tapi nk taw x keputusannye??? akq qu je menang dpat no2.. tapi qu kalah.. mule2 qu sedih gak la.. tapi xde la sedih cgat sebb ni first try kan.. n then, mlm tu akq qu jmpe qu n ckap yang qu klah sebb hakim tu taw yang qu ni adq akq qu n xbole adq beradiq sekali menang.. adoiiiii.. lege aty qu.. kire kalah pon bermaruah lah kan.. cheh3... xpe2... bole ditrime la...

so.. pasni qu kne ikut akq qu gi pertandingan karoke.. n dy da siap ckap awal2... "pasni.. kalu qu masuk pertandingan ko pon kene masuk gak.. cheh......" qu pon dgan banggenye ckap.. "okeyh... i followwwwwwwww...."

pesanan penaja : agak2 la kan 2,3 tahun lagi bole x qu kalahkan dato' siti???hahahahaha (jangan nk mimpi cgat la kan..)


Wednesday, April 13, 2011

jadi salesgirl la pulak..heeee~

assalamualaikum...

hye sume.. ni nk singgah jap je.. member tasya ade mintak tolong ngan tasya tuk jualkan baju tunang die.. tapi citer dy cam sedih skit la.. cmni.. dier patut tunang bulan 3 ari tu.. tapi dier xjadi tunang.. n kiter juz pkir positif je la kan.. mungkin belom smpai lagi jodoh dier btol2 kot.. xpe la.. same2 kiter berdoa keyh..

so dy  mintak tolong la tasya jualkan baju tunang ni.. dier beli mang grand gak la.. pdhal tunang je kot.. so.. dier xnk simpan ag.. mungkin atas sebab2 peribadi lah kan.. tasya pon malas nk tanye lebih.. ta la.. tapi.. pade sesape yang berminat bole la bagi komen ye..




p/s penaja: saiz M, sepasang je (saper cepat dy dpat), 
                   penghantaran percume bagi yang tidak melebihi 50 km dari n9,
                   harga (sile hubungi 0176890173)
                   (baju ini belum pernah digunekan lagi (masih baru)..





Monday, April 11, 2011

nak sembahyang pon kene tunggu bersedie ke?????

assalamualaikum...

okeyh.. ari ni tasya rase epy giler2.. sebb ari ni tasya ngan roommate tasya da start puase tuk puase ganti.. (ehem2..biase la org pmpuan kan.. puase gnti tu biase la kan..heee~) okeyh2.. nk dgar x???kitorang baru balik dari BISA.. (BISA tu surau keyh.. yang sangat indah kat institut kitorang ni.. cheh..!!!) okeyh2.. tetibe rase cam idop tasya complete cgat ari ni..heeeee~(suke3..!!)

okie tu just sebagai mukadimah je keyh.. sebenarnye entry kali ni bersempena dengan tajuk kat atas tu ye.."nak sembahyang pon kene tunggu bersedie ke???" crite die bermule macam ni.. semalam tasya kol member tasya.. kitorang memang selalu bercakap malam2.. (tentang ape yang kitorang buat untuk 1 ari tu..) n then.. tetibe tasya terdetik untuk cakap kat dy tntang sembayang.. i don't know why.. tetibe isu sembahyang telah dibangkitkan semalam.. (xpernah kot ckap sal sembahyang..)

well.. sume org taw kan kalu ckap sal solat or sembahyang tapi tu satu bnde yang sgat sensitif bagi setiap individu kan?? (tapi aty tasya da melonjak cgat2 nak cakap sal ni.. so ckap jugak...) okie.. tasya tanye dy cmni..

tasya : em.. kalu nak tanye skit bole???
ehem2 : ape?? nak tanye pon kene bayar ke???
tasya : jangan terase taw.. sok mule sembahyang bole?? (sebab tasya tengok dy xpernah sembahyang)
ehem2 : sembahyang?? bole je.. kan da belajar ari tu kan.. tapi TAK BERSEDIE LAGI la.. (mase cuti ari tu tasya ade ajar dy care nak sembahyang..)
tasya : ha??????

okie2.. seriusly.. memang terkejut giler biler dengar die kater yang dier xsedie lagi.. rase bersalah cgat2.. sebb tasya member baek dy taw.. tapi ape function tasya sebagai member biler dy kater dy xsdie nk solat?? huh..!!! serius tasya emo giler semalam.. (okie utuk pengetahuan semue.. umo dye sekarang da masuk 23 thun okie.. 23 tahun..!!!lagi tue dari tasya taw...)

n then sebgai member.. tasya cool down dlu n ckap kat dy.. pe motif dy jwab xbersedie lagi?? dy kater.. "watpe sembahyang kalu kiter still wat dose?? kalu ko nk sembahyang.. sembahyang la.. qu xpernah halang kan.. tapi qu xbersedie lagi.. kalu qu tol2 nk berubah nanti.. qu akan sembhyang n akan tinggalkan sume bnde xelok.."

senang je tasya jwab.. " taw ke mati kiter biler?? okie.. nk tggu smpai jadi tol2 baek la?? ko mlaikat ke doe yang ko akn jamin ko xkan buat dose lagi?? kiter manusie biase keyh.. memang akan buat dose jugak xkisah la kalu ko try tuk xnk wat kan..kiter x terkecuali dari dose keyh.. xkan..!! kalu macam tu.. kater la ko akan bersedie ari selase mggu depan.. tibe2 ko mati ari isnin mggu depan.. ape ko nk jwab kat mungkar nakir nnti?? ko nak kater yang ko akan bersedie esok?? so.. esok ko akan sembahyang.. tolong lah....... ea?? ko akn ckap cmtu??? tlog lah.. ko da 23 keyh.. jgan berckap mcam budak yang x sekolah.. budak 7 tahun pon taw knape manusie perlu sembahyang.. xkisah la ko tu wat jahat ke ape.. aslkan ko sembahyang.. tu sume antare ko ngan TUHAN la kan.. ko sebagai manusie xbole judge bende tu sendiri.." (care ckap macam berceramah la pulak kan.. mengalahkan ustazah.. sory la kalu ade bnde yang xbole dtrime pakai.. tapi ni pe yang tasya pkir je..)

okey.. lepas tu terus matikan telepon.. (bukan sebb pe.. tapi sebb da 1 jam berckap.. mklum la.. super saver kan.. heeee..)lepastu dy bagi mceg kat tasya taw..

cik adik manis.. 
mara ke?? 
hahahahahahaha
qu maen2 je la.. 
saje nk wat ko hot..
okie2 qu taw qu salah..
qu akn try mule sembahyang keyh..
watevapon.. ko kne tlg qu jugak taw... 
thanx fwen..

sriusly.. biler dpat mceg cm tu dari dy.. aty tasya lege cgat2.. rase mcam baru dpat bernafas.. syukur lah.. berhasil gak pe yang tasya ckap kat dy.. semoge TUHAN meluruskan perjalanan kami.. AMIN~


Friday, April 08, 2011

jom kahwin..!!!~

assalamualaikum...

setiap ari jumaat je qu akan epy gler sebb kelas kitorang ade mase agame dengan ustaz fuad.. mang besh r ustaz ni.. open minded siot.. okeyh2.. ari ni kitorang belajar sal pe taw??? okeyh.. mzty la ade kne mgene ngan tjuk entry qu kan.. psal "perkahwinan".. huh...kahwin??? korang da bersidia ke nk kwin ni??? da ade calon???hehehe.. kalu yang xde tu.. kne gi cari calon cepat baru bole bace entry ni keyh.. hehe ( qu sendiri pon xder lagi...hahaha)

okeyh.. ade 4 aspek dalam pemilihan calon okeyh.. qu nk kongsi ikhlas ngan korang taw.. korang jadikan ni sebagai panduan ye..hehehe..

~yang pertama... paras rupa.. tu paling penting.. yela.. manusia kan.. sume nk yang cntik.. tapi ade sorang budak kelas qu mencelah tadi.. "ustaz.. kalu sume nk kwin ngn cntik.. yang xcntik  ni mcm mane???" betul gak kan??? tapi dengan rilex nye ustaz qu mnjwab.. "cntik itu subjektif.. ade org nmpk cntik tapi sebenarnye xcntik.. dan yang xcntik tu cntik.. terpulang individu.." (tapi qu stret terpkir.. sape yang nmpak lisa surihani itu cntik??? sume nmpak kan.. ade sape2 yang nmpak xcntik??? qu nk belasah dy..hehehe)


~yang kedue.. harta kekayaan... ini yang kedua.. kalu kiter da taw kiter ni ckop2 mkan je.. cari la yang lagi senang dari kiter keyh..ini soal mase depan.. kiter bukn nk idop ngan pasangan kiter sehari due.. tapi smpai mati.. insya Allah.. jadi kalu korang tgok pon zman sekrang ramai je psanagn yang da kwin pastu bercerai n alasan dorang berpisah sebab masalah kewangan.. so.. pndai2 dlam mmlih psangan idop keyh...


~yang ketige.. keturunan.. ini pon pnting gak.. kalu korang tgok bkal pasangan korang tu pnye kluarge sume yang isap dadah ke.. xpon.. perangai yang thap sume kne masok pmulihan akhlak ke.. kalu bole tlog la elakkan.. bukn nk mghine atw pon nk sisih kan  masyarakat yang macam ni.. tapi sume org nk yang terbaek dlam idop kan.. so.. plihlah yang sehabis baek keyh.. (tapi kalu da jodoh kuat nk wat cmner kan..)


~yang keempat.. last sekali.. baru la agame.. okeyh.. mule2 qu pelik gak nape agame yang las sekali??sedangkan itu la yang paling penting kot kan.. itu adelah pegangan idop kiter kan..tapi ustaz qu jwab.."agame itu las sekali kerana sebenarnye kiter haruslah memilih ketige2 tadi itu...(paras rupe.. harta kekayaan.. keturunan) mestilah berlandaskan dengan islam.. agame itu lah adelah tonggak kepada pelimilihan kamu tadi yang sebenarnye.. 

ooo...sekarang baru qu pham.. jadi.. kiter kne tgok paras rupe.. harta kekayaan.. dan ketrunan berlandaskan agame yang kiter pegang.. jgan ikot sedap korang je nk plih jadi pasangan idop kan.. baru kenal kat fb 2 ari da nk masok meminang.. xpon baru jmpe kat perhentian bas da mintak no tepon nk kapel trus.. so.. pndai2 ye.. harus bijak dalam memilih pasangan...

p/s penaja : ustaz qu ckap umur wanita ptut kawin dari 18 hingge 23.. kalu 24 ngan 25 tu kire ok la tapi da lmbat skit.. kalu da msuk 26 tu da kire...andal*s*a...aaarrhhhhh...tkutnye.. sebb qu da 19.. tapi xder cape2 lagi...huh..!!




Thursday, April 07, 2011

care nak taw pasangan kiter curang ngan kiter...~

assalamualaikum...

okeyh.. tadi da bagi tips cmne nk lupekan pasangan korang kan.. skrang nk bagi tips tuk mengesan same ade psangan korang maen kayu tige ke x... care2nye senang aje.. tapi korang kne alert ngan fokus.. jgan smpai psangan korang perasan yang korang syak kat dy n nnti korang akn gado besar keyh.. so aty2.....~

~firstly.... korang tengok mate dy ble berckap ngn dy keyh.. tenung dlam2.. kalu dy xbole nk lwan balik mate korang.. mknenye ade sesuatu yang dy sembunyikan dari korang... then, korang da kne mule berjage2 taw..


~secondly... korang mintak izin dy tuk tgok fon dy..(selame ni xyah mintak izin pon da mang bagi pon kan..) kalu dy mcm nk lari2kan dri je.. ataw bgi bnyk alasan seperti batery fon xde lah.. tgah tggu kol dari mak dy lah.. atw pape pon.. then, korang kne berjage2 taw..


~thirdly... bler korang ajak kluar ke.. ajak gi mkan ke.. ajak teman ke.. then, dy bagi bnyak alsan.. knonnye.. xde mase.. ade bnyk kerje kat pjbat.. nk gi teman mak gi pasar.. ade meeting.. then, korang percayelah.. sume tu alsan sebb dy da ade orang laen tuk spend time together keyh...


~seterusnye... kalu korang cter pape ngan dy.. pastu dy wat acuh xacuh je.. ataw korang tengah cter tapi dy duk maen handset ke pe.. mknenye.. ade bnde laen yang lagi pnting dari korang.. so.. korang kne berhati2 keyh...


~last but not least... hanye korang je yang akan nmpak prubahan kat dy keyh.. sebb korang yang paling rapat ngn dy kan.. so.. sblom dy maenkan korang dengan lebih jauh lagi.. korang cepat2 kne amik tindakan.. tapi ingat jgan smpai dy taw pulak taw.. bile da ade bukti yang kukuh.. baru gi serang je dy abis-abisan..hahahaha

so.. korang kne berjage2 walupon pasangan korang keep mentioning i love you kat korang.. xpon.. i will not let you go.. xpon.. i will miss u till i die.. watevapon.. sume orang ade lah mnusia biase yang selalu n akn melakukan kesilapan n ble2 mase je bole brubah ati keyh.. so.. pndai2 dlam mnntukan mase dpan n ingat.. pasangan bukan lah orang yang akn idop ngan kiter sejam dua.. tapi ade lah tuk selamenyer...~

p/s:  saye xder pasangan lagi.. saper nk jadi pasangan sayer???heh..~


sila jadi tabah ye...~(jangan nak lemah sangat)

assalamualaikum..

okeyh.. ari ni nk ckap.. psal mcam mane kite nk lupekan orang yang kiter sayang?? in other words, 'kekasih kiter'..okeyh.. ni ade lah kes tuk orang yang kne tggalkan oleh orang yang mereka sayngssss k... (kalu kekasih korang tu curang ngn korang @ main kayu tige @ xmemasal je nk tggalkan korang)

okeyh here.. these are the do's and dont's that u allz need to follow keyh... CHECK IT OUT...

~firstly.. plis jgan sesekali ckap kat dy yang korang still 'mengharap' lagi kat dy keyh.. plis.... ni la perkataan yang paling dilarang sekali keyh...kalu korang ckap mengharap kat dy lagi.. bermkne korang da tnjukkan yang korang lemah n dy akan amik kelemahan korang tuk jadi kekuatan dy...


~secondly.. (ni tuk pasangan yang dekat2..) plis.. jgan sesekali tuk berselisih @ bertegur @ terpandang dy keyh.. tlg la.. bukn nk ptuskan silaturrahim.. tapi ni tuk sementare waktu je.. bukn nk ajar korang tuk jadi pendendam ke ape.. tapi tuk jadi kan korang kuat.. bukn lemah yang asyik menagis dalam blik je taw...


~thirdly.. buang sume barang @ pulangkan je balik barang2 yang dy ade bg korang keyh.. tlg la.. jgan smpan lagi.. (ade tu siap plok2 bwak tdo lagi..) plis la.. kalu cm tu smpai ble2 pon korang xkn dpat mulekan idop baru keyh.. ataw kalu ade brg korang kat dy.. (kalu xbrharge cgat.. korang biar je la kat dy.. aggap je sedekah.. tapi kalu berharge.. korang amik je balik.. bukn nk ajar tuk jadi buruk siku ke ape.. tapi tuk ajar org tu tuk jadi setia n menghargai pasangan (korang ler tu..).. kalu dy syangkan kte.. dy xkan tggalkan kter k.. igat tu..)


~yang ke empart.. tadi buang brang berharge kan.. sekarang buang sume gmbar yang korang ade pulak keyh.. xkisah la dlam fon ke.. dlam laptop ke.. dlam purse korang.. bwah bntal ke.. xkisah la kat mane2 pon.. dlam almari ke.. mane2 je k.. sume buang taw.. xgne da pon kalu korang smpan.. dy xingat korang.. korang je terhegeh2 nk ingat kat dy watpe kan.. haaaaaa.. lagi satu.. dlam fb pon.. kne buang gak taw...


~lastly.. tlg la.. tlg cgat2 kat korang.. jgan la nk teringat2 ke..terbyang2 ke.. ataw pon angau kat dy lagi keyh.. korang kne sbukkan diri korang stiap mase n mulekan idop baru.. kalu korang xnk ingat kat dy.. jgan wat pe yg dy pernah suke.. pe yang dy pernah wat kat korang.. jgan pergi tempat kengan korang lagi.. bnde2 ni akan mengelakkan korang dari trus ingat kat dy keyh... percayelah..

so.. be strong n forget tha past keyh... gud luck..~


ps:/ ckap senang la.. cube klau btang idong sndri yang kne.. maun meraung... huwaaaaaaaaa...


Tuesday, April 05, 2011

korang pikirlah sendiri..~

assalamualaikum..~

rasenye bile bace tajuk entry qu mzty korang stret akan ingat kat raja lawak tu..NABIL kan??? tapi bukn tu yg qu nk habaq kat sni ari ni.. tapi pasal org yg ske sgat amik taw sal org laen.. suke cgat 'jaga tepi kain orang lain'... haih.. ble la org2 cmni nk lupus dari dunie ni..

okeyh.. ade gak baiknye jge tepi kain org ni.. tapi bukn yg mlmpau keyh.. yg bese2 je da la.. cntoh..~

~makcik sebelah umah sakit n pning kpale.. kte gi anta lauk ngan kuih.. elok la kan.. dpat gak phale.. (jgan pulak mintak jadi menantu die..)
~borak2 pasal org yg da kawen.. (xpela.. atleast taw la yg org tu da kawen.. xde la ko nk gi masok minang ag pulak lepas ni..)
~tegur kawan sebab kain dy terkoyak..(ha.. ni baru btul jage tepi kain org kan.. tapi btul la.. tuk elakkan malu org tu..)

tapi dy akn jadi buruk ble... jage tepi kain org lain yg berlebey2..cntoh~

~ko da taw makcik tu sakit.. korang gi tnye mcam2 kat mkcik tuh.. ank dy kje pe.. dy dpat gaji bape sebuln??? ank dy da kawen lom??? bla.. bla.. bla.. (kalu qu jd makcik tu.. da lame kne temgking je...)
~kalu da taw org tuh da kawen da la keyh.. xpayah nk taw ble dy kne kawen??? nape kwen cpat sgat??? kne tgkap basah ke??? (weii.. pdulik kan la.. bnde tu sume xde kne mgene ngan idop korang la... adoi ai...)
~kalu nk tgur tu.. tgur la baek2.. sebb bnde tu kan mengaibkan.. jagn la korang gi jrit kuat2 dari jauh.. dripada org laen xperasan.. da sume perasan.. xke kwan korang malu kan.. (nk wat sesuatu tu pkir dlu keyh...)

okie.. qu arap pe yg qu ckap ni.. bole la jd teladan skit2 keyh.. pape pon.. hve a nice day sume...:))


ade rupe artis??~

assalamualaikum....

hari ni sangat seronok sbenarnye sebb klas abiz awal... hehehe...(ayat yang biase dgunekan oleh pelajar..) jadi qu pon nk abizkan mase dengan tulis entry ni...

sebenarnye xde bnde nk cakap sgat pon.. cume teringat mase kelaz tadi... kitorang sume kene duduk dlam kumpulan tuk buat perbincangan.. n qu pon dduk la dlam kumpulan tersebut.. tibe2 kawan qu sorang ni tegur qu n ckap cmni... (maka terjadilah satu perbualan singkat...)

polan : tasha.. qu nmpak hangpa lain la ari nih...
qu : pasai pa??? (saje nk ikut loghat dy jugak..hahaha)
polan : qu nmpak hang ade rupe sesorang la ari ni..
qu : ha??? sapa??? (dengan muke pelik..)
polan : hang nk taw sapa?? hang ada rupa RITA RUDAINI..
qu : haaaa.. tu dia... rita rudaini??? (gelak besar qu mase tuh...xtahan siotttt..)
polan : betui la... masa fes time kami tgok hangpa pon kami da rasa hangpa ada rupa rita rudaini taw...
qu : (tersenyum tanpa menyedari idung qu kembang semangkuk..)

ha... terkejut x??? gle la an... rita rudaini siot... tapi xpe.. org da puji kan.. terime je la.. trime kaseh ye kawanku... hahahaha... n kalu nk taw... ni la kembar qu... tengok la ye...


(yessss... hahahaha)



Monday, April 04, 2011

gmba pengganti bicare~

titte : PERKHEMAHAN KE INSTITUT BIODIVERSITI REZAB KRAU, LANCHANG PAHANG
date : 1, 2, 3 APRIL 2011
participants : 38 TESLIANS AND 9 PA
mood : EXCITED



(nak makan..bce doa dulu..)


(ni harimau btul k.. tapi da awet la..hihihi)


(ni badak yang terlepas kat rezab tu..hahaha)



(bukn gli..tapi tkut nk pegang sebenarnye..)


(hihihi)


(belakang tu tempatr tdo kami..)


(i luv u gajah..)


(besh siot naek gajah...)


(menyumpit..)



(berat gle taw ular ni..gle ah...)



(tengah feeling bersajak..)


(macam bagus je kan..hihihi)


(nak balik da mase ni....,)




(kenangan kami semue.....besh gle LANCHANG...!!!!!!!)



~my port~