~member~

Wednesday, March 30, 2011

qu cyang akq qu..~

aasalamualaikum..

sebenarnye.. ari ni kan nk wat entry psal laen taw... da siap edit da.. tapi tetibe aty qu terdetik nk tulis psal ni pulak.. xpe la.. laen kali qu smbung entry qu tu ye.. 

sory la entry kali ni qu nk share cter sal life qu skit bole??? cter dy cmni.. qu ade akq.. sorang je.. dy la akq qu.. abg qu.. n sometimes mgkin adq qu??? hehehe... ta la.. tapi qu cyang dy cgat.. cgat3... 

nk djadikan cter.. 2 tahun dlu.. akq qu ade kapel taw.. sejak dy kapel.. qu ase jauh cgat ngan dy.. cgat jauh.. kitorang da jrang share ngan cter.. decision making pon da msing2 pnye hal.. ta la.. qu ase cm losing my sis.. my beloved sis.. oh myyyyy... qu wndu dy cgat3 kot...

korang taw x.. sepnjang 2 tahun ni.. qu sorang2 je taw.. dy lagi dengar ckap kapel dy dari qu.. dy bnyk spend kat kapel dy dari adq dy sndri ni.. ble qu mintak dwet tuk bli sumting je.. dy mzty mara2.. dy kate bnyk gne dwet la.. mcm2 alasan dy.. qu cdey... dy je akq yg qu ade..

qu bnci cgat ngan kapel dy tu.. dy kikis dwet akq qu tnpe akq qu sedar... nseb baek... ALHAMDULILLAH cgat2.. skrang akq qu da sedar.. n da bole tggalkan kapel dy tu.. mang thap ban*sat la daq uh an.. da kikis dwet akq qu.. bla cm tu je... cape xskit aty kan..

skang qu da dapat blik akq qu... sumph.. qu wndu dy cgat2...qu wndu akq qu yg dlu.. yg mnjekan qu.. yg bnyk spend time ngn qu.. cian akq qu skang.. dy kne stabilkan blik ekonomi dy.. xpe... qu akn tlg dy selagi yg termmpu... sebb dy je akq qu...

n yg qu pling nk share kat sni...bru je lpas ni tadi.. qu kol akq qu... nk taw qu ckap pe???

qu : kaq.. ko ok x???
akq : ok je la.. nape??
qu : xde la.. qu wndu ko la.. yela.. ko an da free.. qu ase cm qu da dpat ko blik...emmmmmm
akq : QU PON SAME LA.. WNDU KO JUGAK.. THANX TAW SEBB SUPPORT QU...
qu : (da xdpat ckp pe.. sebb ase nk ngiz.. sumph..!! cepat2 letak tepon.. tapi sempat ckap...- LUV U..)

tu la kisahnye.. qu cyang cgat akq qu.. qu hop dy bhgie taw.. n kalu bole qu nk jge dy cmne dy jge qu mase qu kcik2 an.. I LUV U MY SIS... 



ni la akq qu.. yang pakai tdung merah tu.. sebelah tu??? qu lerrrr..,.heee~


ayu x akq qu??? heeee~ ni la dy akq yang pling qu cyang tu keyh...

p/s: mase tulis entry ni.. sekali lagi qu ngis sebb wndu cgat kat akq qu..emmmmmmm...




Tuesday, March 29, 2011

islam ke melayu???

assalamualaikum... (skang kne biasekan mle2 je kne bg salam keyh.. lbih afdhal..ehem2...)

okeyh.. islam ataw melayu??? mu'min or malays??? em... ape bze ek??? bole cape2 bole bgtaw kat sni???

let me expain ok...

ISLAM ni adlah satu agme yg pngikut2nye mmpercyai Allah dan rasulNya dan membuat segala yg disuruh dan meninggalkan segale yg dilarang...

MELAYU ni pulak korang pkirla sendri ok... (hehe..)

persoalannye sekarang.. adkah melayu itu islam ataw mcm mane???

buknlah  nk kate qu ni melayu yg islam cgat.. tapi ble bce entry ni.. same2 la kte sedar n pkir sejaoh mane da kte pergi n tersasar jauh dari agme kte ye??mungkin kte mengaku kte islam bile...

~ckgu pggil name kte kat skul (or kat mane2 je), mggunekan binti/bin kan???
~kte smayang lime waktu jugak walopon lmbat.. (rlex ar der an..ape ke hal lmbat.. asl smyang an..)
~pkai tdung or ttup kpale wlopon xckop syarat??? (ktat, jrang, pndek, or wateva)

qu xtujukan bnde ni kat sape2.. cume same2 la kte trase keyh.. (qu sndri pon trase doe ble wat entry ni...)

so... smpai ble kte nk cmni??? lekas2 lah sedar keyh.. da bnyk da pon.. kjadian yg mnnjukkan qiamat akn tbe kan.. so.. xckop lagi ke??? gmpe bumi n tsunami at jpun baru2 ni.. xkan nk tggu bnde jadi dpan mate baru nk brubah kan??? "TINGGAL2KANLAH MAKSIAT DAN BAWAK2KANLAH BERTAUBAT" ye semua... (termasuk qu sekali..)

SUBHANALLAH...

Sunday, March 27, 2011

siapa bodoh??~

hehehe.. lepas korang bace ni.. korang bole la praktikkan bnde ni kat dlam kuliah korang ea... hahahahaah

crite bermule..~

seorang profesor melangkah masuk penuh bergaya menuju ke bilik kuliahnye.. dia hendak menguji pelajarnya mengenai kelemahan diri..

prof : siapa yang merasakan dirinye bodoh?? sila berdiri..

semua pelajar diam.. tetapi tidak lama kemudian, seorang pelajar bangun..

prof : ooo.. jadi awak mengakulah diri awak bodoh???
pelajar : bukan.. sebenarnye saye tidak sanggup melihat prof seorang saja yang berdiri..!
prof : @#$%^&*




fakta MALAYSIA~

hyep.. da lame xmasok blog an.. wndu kat sume.. heeeee~ okie2.. ari ni xnak celoteh pnjang2.. cume nak ckap sal nie je.. "GAJI"~ CHECK IT OUT..!!!!

hujung bulan..

suami : cyang2.. cyang nk makan ape ari ni??? ari ni abg belanje okie.. mintak je ape2 pon.. abg blikan tuk cyang... cyang kan istri abg... heheheh
isteri : okie.. luv u hubby.. ari ni cyang nk mamam nasi goreng kmpung.. ayam masak merah.. air tebu ngan air tembikai.. ngan kfc snack plate satu set... jgan lupe air milo taw...
suami : okie cyang... bnyak nye mkan.. xpe.. bnyk mkan pon.. isteri abg jugak...

awal bulan..

suami : awak.. awak nk makan ape ari ni??? kebetulan sy sggah kedai ni.. kedai mamak je ha.. nak ape??? ckap cepat...
isteri : em.. xpe la... bole je... nak mkan nasi goreng kmpung jugak ngan ayam masak merah.. ngan air tembikai.. ngan papadom skit.. pastu tmbah la dengan kicap masam manis skit taw...
suami : bnyk nye mkan awak ni??!!! sy bli nasi goreng kmpung ngan ikan masin je.. ngan air kosong je... ckop la tu... tmbah la ngan ape2 yang ade kat rumah tu..

tengah bulan..

si suami tidak dapat menelefon isterinya kerana tidak cukup kredit dan hnye menghantar pesanan ringkas kepada isteri..

suami : 'tettt..'.. ari ni kte mkan nasi lemak je taw.. tu pon xde tlur ngan smbal.. nnti tettt masak la tlur rebus kat umah je n mintak la smbal jiran sebelah umah skit..

hahahahahahaha... cmni ke rgam suami isteri??? mang tidak dinafikan memang ade yang macam ni keyh.. so.. moral values di sini adlah... berjimat-cermat sebelum terlmbat..chilll~

Thursday, March 24, 2011

hipokrit..!!!~

situation one..

manusia A: tettt.. lawa x baju yang qu pkai ni??? lawa kan??? qu bli mhal ni taw... dekat times square...
HIPOKRIT: yeah.. so hot... lawa cgat ble u pkai.. it suits ur body la..

actually...

HIPOKRIT: ko tgok la A tu.. pkai bju tu ingat lawa sgat la??? da la mcam balut nangke.. buruk gle lak tu.. prasan lawa nk mmpos..!!

situation two...

manusia B: tettt.. bole x bagi i pnjm kasot u yg mhal tu??? ala... yg gucci tu.. bole la.. ni first date i ngan bf i ni.. bole ea.. bole ea...
HIPOKRIT: ooo.. ok2.. amik je la dlam almari tu.. i xkisah.. pinjam la... nnti kalu i susah i pnjm u pulak keyh..

actually...

HIPOKRIT: almak ai.. xkan miskin cgat kot smpai xdpat nk bli ksut sndri kan.. adoi ai.. pastu nk pnjm kasot org yg mhal lak tu... amik yg cikai je da la.. menympah qu..!!!

situation three...

manusia C: tettt.. tolong cover i bole x??? i tbe2 kne bad fever la.. very bad.. smpai nk bgun pon da xlrat ni.. plizzz.... i think i nk gi klinik la....
HIPOKRIT: ok2... cian u kan.. u pegi elok2 keyh.. aty2 taw... jgan lupe amik ubat ye... t care urself... kalau ade pape hal.. juz text me keyh.. 

actually...

HIPOKRIT: eeeeiii... susahkan qu btul la... dah taw demam.. gi la amik mc awal2... pastu nk mnyusahkan idop qu nk sruh cover2 lak an.. pndai2 nk idop la beb..!!!

huh... kalu ade antare rakan korang yg cmni.. plizzz... tolong la jaokan dri keyh... qu tkut n 'allergic' la ngan org cmni...




pengorbanan~

entry ari ni nak cte psal kisah sdey sorang gurl ni.. qu ksian gle tgok ksot dy.. (ni bukn ayt nak raih simpati keyh.. ataw nk raih undi..) tapi ni kisah benar.. kasot dy da koyak.. tapi dy tetap truskan perjlanan tuk ke kelas.. semate2 tuk mnimbe ilmu.. sgat2 la cian n bole mnitiskan airmte woooo... kalu korang hayati n tgok kasot dy kat bwah ni keyh...






ha...
korang cian x???
smpaikan kene seletip ksot dy tu smate2 nak ke kelas..
xpe2...
sbar ye tuan pnye bdan...
mungkin dengan berkat kesabaran anda..
dan pengorbanan yg telah anda lakukan..
akan mendpat balasn dari TUHAN,,
isk..isk..isk..



Wednesday, March 23, 2011

berehat sebentar bersama~

okie2.. tnpe melengahkan mase.. jum check it out bnde kat bwah ni keyh...heee~


Jom kita bergelak sebentar atau senyum sejenak.

i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar



ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan



iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:



Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat



KONGSI JAWAPAN ANDA~






Wednesday, March 16, 2011

buzy~

huhu.. bjet x tjuk entry qu kali ni.. ni sebenarnye sbab qu nga bzy skit skang..(almaklumla.. nga cuti kan.. tu yg bz.. bukn wat pe pon.. makan tido je pon..huhuhu) blik jmaat ari tu smpai ari ni.. baru la dpat nk ngadap blog ni.. wndoo gler wooo... nk tgok cte2 kat blog ni.. nk tgok follower qu..(huhu.. ayat ampu je..)

tapi walopon nga cbuk cti.. qu ttap ade cte nk kongsi kat blog tercyang ni.. ala.. cte sntai2 je.. qu bagi ringan2 je kali ni.. cte ni mang klakar gle beb.. bagi qu la.. korang bce la.. kalu rase lwak.. gelak guling2 taw.. hee~

crite bermule...

~"xbaek isap jari.. nnti prut buncit.." kate sorang ibu pade anak laki nye yg baru berusie 4 tahun.. sejak dari kejadian itu budak laki tu sudah tidak berani untuk menghisap jari lagi.. 

~pade 1 ari.. si ibu membawa ank nye jlan2 di shopping complex.. si ibu masuk toilet dan membawa anknye sekali.. (yela.. budak kecik kan.. bawa je la sekali kan.. xkisah cgt ah ek..huhuhu)


~nak dijadikan crite.. ade sorang ibu mengandung melintas dihdapan budak itu.. dan tnpe diduge dan tnpe dipercye.. si budak laki ni pon pegi dekat wanita mengandung tu dan berkate.. "makcik2.. saye taw knape prut makcik buncit.. makcik suke isap eaaaa...." kate si budak kecik sambil menuding kan jari pnuh mkne pade wanita mengndung itu..

~si ibu pon sudah selesai melepaskan hajat.. dan pegi ke anknye dan wanita mengandung itu berbisik pade si ibu.. "mane ank puan taw saye suke menghisap??????" tanye wanita mengandung itu penuh tnde tnye.. dan si ibu tidak berkate ape2 dan terus berlalu dari situ dengan tangan kirinye di telinge budak laki2 itu.....

haaaaaaaaa... klaka x??? klaka x??? hahaha.. tu je tuk entry kali ni k.. daaaaa


Thursday, March 10, 2011

balik kmpung..!!!!~

yabeda bedu.. yabeda bedu.. yabeda bedu..!!!! hahahaha.. mzty korang tertnye2 kan nape qu epy semcam ni.. sebab nye adlah.. sok qu nk blik kg hlman.. hehehehe.. sonok nye.. xterkate taw... cape nk ikut???.. heee~ da la da abiz exam.. dpat lak cti smggu pulak tu.. mang merdeka gle la..

tapi.. merdeka.. merdeka gak keyh.. jgan lupe keselamatan bile blik kmpug taw.. bak kte org kmpung qu.. "safety first" hihihi..(maju gler org kmpung ek) kat sni ade la 2.., 3.., kerat tips yg bole qu share tuk entry kali ni.. korang2 yg nk blik gak bole la praktik kan tips ni keyh.. huhuhuh~

sblom blik.. pastikan..

~blik korang kne kemas taw.. korang da taw nk blik cti smggu.. jgan la nk biarkan blik ngan plastik mkanan bersepah2.. ngan tin2 air yg da ksong.. gle ahhh.. pmlaz sioot.. mang kompem blik korang jadi sarang tikus ble korang blik nnti.. hahaha(ntah2 gajah ngan ular pon ade kot.. zirafah skali..)

~da suda tu.. taw la korang xsbar cgat nk blik kan.. tapi jgan lupe ttup sume lubang taw..(ha.... jgan pkir laen keyh..) ttup sume tgkap yg ade taw.. pape jniz lubang la.. mane taw nnti masok pulak bnde yg xdiingini kan.. bhaye la pulak nnti.. (lipas ke.. lipan ke...) n lazly mzty kunci pntu taw.. mane la taw ade pulak yg nk merompak blik korang mase korang blik nnti..(xpon kwan sbelah blik korang yg da lame meng'aim' blik korang tu.. huhuhuhu) maen2 je keyh..

lpas tu mase blik pulak okie..

~yg naek bas.. korang beli la tiket awal2 keyh.. jgan la nnti da nk blik bru la nk beli.. nnti nk blik baru la tergese2 nk cari.. (ni la kes yg bnyk berlaku nye ulat tiket ni..) lagi satu pndai2 la plih bas keyh.. (plih bas yg jrang kluar tv tuk brite kmlangan..hehehe)

~yg naek keteapi pulak.. jgan nk berdri taw.. kalu bole cari tmpat dduk.. bhaye brdri dlam train ni.. (sebab train kan laju gle.. nnti tersungkur wat malu je..huhuh) lagi 1.. kalu naek train cm xsesuai cgat la bwak brang bnkyak2 keyh.. minima kan brang anda yew...

~yg naek teksi.. ha.. ni bhaye ckit.. pastikan fon sntiase kat tgan taw.. sebab.. kalu nmpak je pmndu teksi mule belok jlan yg korang sndri xpena masok.. cpat2 tepon membe..(xpon tepon polis je trus keyh..huhu)

~yg blik naek kete.. ha.... (ni qu ler.. sok ade org amik..hee~) blik ngan slmat taw.. ni toing2 la.. kalu org tu da isi mnyak.. korang byarkan la tol keyh.. jangan la wat xtaw je.. xpon wat muke don know je..(bak kate org kmpung qu).. ulur2 la sggit due keyh.. pnat2 org tu amik kte.. kte tlog ckit pe slahnye kan..

okie2... nk kmaz bju nie.. (xsbar nk blik sok) kpade sape yg blik sok.. selamat bercuti keyh... especially kpade budak2 kelas qu...



okie.. ni la budak kelaz qu yg gilerrr..
huhuhu.. 
cyag korang~





kenape lelaki mudah bosan??~

hyep2 hooraayyyy..!!!! da biz exam.. hehehehe.. syok gle kot.. sok da blik kg hlaman.. xtaw la dpat blogging ke x.. xpe2.. ari ni qu nk abizkan mse puaz2 kat blog tercyang ni..( ayat ampu sioot..hahaha) nk taw x.. td qu bace mjalah remaja.. (yela.. nk bace bku lagi watpe kan.. da abz paper..huhuhu) tbe2 tertarik ngan 1 entry ni.. tajuk dy KENAPA LELAKI MUDAH BOSAN??

emm.. mzty da ade yg mle brpkir kan.. nape ek?? dlam 1 hbungan tu.. nape laki cpat bosan.. dan ape sebab2 nye??? okie2.. qu nk kongsi la kat sni kan.. dy kte...

yg prtmenye... MEMINTA-MINTA..

~ape tu meminta-minta??? dy kte wanita ni suke meminta2 yg bukan kat laki..membuatkan laki tu cpat bosan dlam 1 hbungan ni..

persoalannye..

yke???? biase la kan.. kaum pmpuan mang cmtu kan.. diorang ni mnje ckit.. lelaki ni kne la pham.. kalu xley nk pham.. jgn nk kpel la cik abg oiii.. ooo.. kalu dy minta2 kat kte mcm2.. bole je si pmpuan ni consider kan.. xde nk bebel pnjag..(walau pon tu sifat utme pmpuan..-BEBEL) kan3??? sebab kte taw cmne nk mnjge hbungan.. (tapi jgan minta lbih2 pulak k..hagak2 la derr..)

yg keduenye... TAK ADE AKTIVITI SERONOK..

~lelaki suke aktiviti yg seronok.. dan baru..

persoalannye..

so.. dy nk kte kat sni.. ble pmpuan xlyan keinginan tu.. diorang akn cpat bosan ngn pmpuan tu..ha???? what the..~ hape ni??? dlu.. mase mule2 knal.. cnte2 bgai.. cyang2 bgai.. skang ble mlaz nk lyan ckit.. da mule bosan la??? xkan nk pmpuan tu wat "aktiviti" ngan ko baru nk rase sonok la??? hape ni?? cmni ke nk seidop semati beb??!!! (ade ke hbungan yg seidop semati??? em)

yg ktigenye... BERULANG-ULANG..

~lelaki tidak suke perangai pmpuan yg wat perangai yang same je tiap kali jmpe.. dy ingin kan kelainan..

persoalannye..

bole x sape2 suggest kan kat sni kalu jmpe (date).. slaen dari mkan2.. tgok wyang.. maen boling.. atw pape la.. ade ke yg lagi besh yg bole wat laki ni xboring?? xkan nk masok hotel baru rase syok kot??? tettt!!

yg terakhir.. BERSIKAP DINGIN..

~lelaki tidak suke perempuan yang asyik bersifat dingin je.. emm???

persoalannye..

wahai lelaki sekalian..~ sifat wanita adalh menginginkan drinye tuk dmnje.. dan dbri perhatian.. tu common la keyh.. kalu stakat nk besh je dlam hbgan tapi xmnje.. baek xyah gelar dri ko "pkwe" qu kan.. pmpuan bukn saje2 nk dingin keyh.. tu pmpuan yg xbtul je.. (kurang kaseh syang).. tapi kalu dy dgin tu mknenye bersebab keyh.. try la pjuk pmpuan tu elok2.. n igat pmpuan ske dblai2 n dmnje2 keyh..

okie.. hop korang dpat la input dr entry ni keyh.. kalu nk bce lbih sal bnde ni.. bce la mgzine ni sndri keyh.. (mane la taw qu ade tkok tmbah crite ke.. xpon saje nk meng'hot2' kan crite ke kan.. hehehe)



daaaa~



Wednesday, March 09, 2011

paper exam..~

okie2... semlm qu da wat entry psal tips nk jwab pekse kan??? okie... ari ni nk wat tips kalu dpat krtas pekse lak.. huhuhuh... slalunye lah kan.. kalu dpat paper yg susah.. n mang kte xley nk score la paper tu.. kte mzty tggal not kat blkag paper kan.. (ni tabiat qu ler..~hihihihi...) common notes..

~ckgu comey la.. bg mrkah lbih bole???


~ckgu.. sy org susah.. tlg la cian ngan jwapan sy ye..


~ckgu.. saye taw sy slah.. sebab xbace bku.. tapi kalu ckgu tlg sy.. sy mzty jadi rajin lpas ni.. tq..


~ckgu nmpak cntek kalu mrah.. tapi lagi cntek kalu bgi sy lbih mrkah..hihihi~

cikgu2 malaysia.. ni common kan??? heee~ tapi ble dpat paper je...sume mule la trik muke ngan ckgu.. ckap ckgu tu kdekut la.. bg mrkah ciput je la.. hahahaha.. pdhal dy yg jwab soaln sume lari dr tjuk.. org tnye ble malaysia merdeka.. dy jwab Tun Dr. Mahathir.. hahaha.. tbe2 kan.. (sje ltak name Tun sebab suke dy cgat2..hee~)

so.. pasni.. kalu dpat paper pasni.. sile wat cmni keyh..

kalu mrakah korang besh gle.. (80-100)

~korang ckap trime kaseh kat ckgu tu bnyk10 kali keyh... dkat seratus kali pon xpe.. kalu jmpe dpan toilet pon ckp gak lagi trime kaseh taw...

kalu markah korang kureng skit..(60-80)

~mase dpat paper tu.. wat2 la muke sdeyh.. pastu jmpe ckgu tu scare personal.. bgi je brape bnyk alasan yg ade dlm pale hotak korang tu keyh.. korang bg alasan smpai ckgu tu bg korang repeat blik paper tu.. hahahaha..(mang xkan dpat keyh.. tapi kalu sape yg brjaye wat care ni.. sile gtahu qu keyh..)

kalu korang fail..(50 kebawah)

~ha... yg ni qu sarankan korang xyah masok klaz ckgu tu lagsung..!!! (mase ckgu tu bg paper blik je la.. jgan smpai ujung taon lak korang xmsok an).. sebab wat malu je.. kalu qu la.. nk pndang muke ckgu tu pon qu xsaggup.. nmpak sgat qu ni pmalz... lagi satu.. nmpak cgat qu xske sbjek dy ni... boring sioooott..!!!!hahahaha

so... tuk xnk myusahkan dri korang tuk wat care2 yg qu suggest kan kat atz ni.. sile lah stdy n wat revision slalu keyh.. (qu ni kte org je.. qu pon xstdy lagi..tettt!!)

kalau sume nak jadi btol.. sape nk jadi...~

ok... tu tjuk entry qu kali ni.. kalu sume nak jadi btul.. sape nk jadi slah kan??? korang penah terpkir x.. kalu sume org nk jdi pnjual ikan kat psar tu.. sape nk jadi nelayan?? n plig pnting.. sape nk jadi tukang beli pulak???emmm???

tu sebab la dlam idop kte ni "everything happens for reasons keyh.." kalu korang pkir btol2 la kan.. (smbil2 bace blog qu ni.. smbil pkir keyh..)

~kalu sume orang nk jadi btul.. then.. sape nk slah kan??? xkan sume org btul?? so.. xde la konsep saling tgur menegur antare satu same laen kan.. baek sume org wat je hal msig2 sebab qu wat bnde btul.. ko pon wat bnde btul kan.. so.. jgan la nk mlenting ble org tgur ko.. mknenye ko wat bnde slah la tu k.. chill je..

~then.. kalu sume org nk jadi pndai.. sape nk jd b*do kan??? okeyh.. cmni je la.. kalu sume org nk jadi ckgu.. (tukang mengajar..) then.. sape pulak nk jadi murid kan..(tukang diajar).. so.. ble org tu ajar ko wat sumting.. trime la seadenye keyh.. jgan la nk tnjuk yg ko pndai cgat pulak.. (pdhal xpon..)

~then.. kalu ade yg tue.. mkneye mzty ade yg mude kan.. so.. yg tue ni jgan la nk bjet cgat lak yg sume org mude bwah ko kne respek ko gle2 kan.. ikut tmpat n ktike la weyh..(cheh ayat..!!) agak2 la.. time chill.. chill la.. time srius.. srius la.. kalu time chill pon ko nk srius.. cm tu ke ko nk org respek ko??? hagak2 la derr.. "blaja tuk respek org dlu.. baru org bole respek ko keyh.." (xkre la org tu tue staon ke ataw brtaon2 keyh..)

~lazly.. jgan la kte nk cari slah org je k.. sebab.. lagi bnyak kte cari slah org.. mkin bnyak slah kte yg kte sndri xnmpak keyh.. so.. sedar2 la dri yeww..~ xslah nk tgur org tu.. tapi biar ber "manner" dan kne pade tmpat keyh..

so.. "everything comes for reasons".. xde yg berlaku tnpe sbab.. so pkir2 kanla.. sblom korang nk membungkang tdo ptang keyh.. chill~

gadis bertudung merah??~

video


ha... korang suke x lagu kat ats ni??? korang layan x??? mzty korang igat ni lagu feveret qu kan.. tapi sbenarnye x keyh.. bukn derr... tapi qu bole layan lagu ni ari ni.. sebab... ha... ade la sebab nye.. korang nk taw nape???

jom check it out.. hehehe..~









ooooppppsssss... eeeuuwwwww... cpe ni??? hehehe... qu ke tu??? bertudung merah la dy... ooohhhh... tu la sebab tbe2 ske lagu tu ea???? tettt...!!!! hahahahaha



pssstttt..:  sje nk cpap tdung merah..hehehehe.. jgan mara..~ (lawak la..~)






Tuesday, March 08, 2011

tips untuk...~

aaahhhh.. bosan gle kot.. lame gler qu pkir pe qu nk wat tuk entry kali ni.. laz2 dapat pon idea ni.. tu pon ciplak jiran sebelah punye entry.. (trime kaseh la cik jah oii..hahahaha) ha... tjuk kat ats tu xabz la.. tjuk full qu kali ni.. 'tips untuk jwab soalan prikse..~'.. (maklum la.. skang ni exam week..hehehe) so.. kpade sume yg nk exam ataw tgah exam.. atw da exam pon.. xpe.. jom bce info ni.. mne taw bole untuk dipraktik kan mse exam korang nnti.. jom.. check it out..!!

firstly.. mlm sblom exam.. (sok nk exam)

~ korang kena relax je.. jgan mggelbah taw.. (lagi bgus kalu korang on9.. xpon search youtube..)
sebab.. kte kena bagi otak kte tuk rehat.. jgan push saat2 terakhir taw.. nnti otak jammed k..

bgun pagi..

~kalu bole korang kena bgun pagi taw.. ktekanla exam start kul 8 kan.. bgun la kul 6.. sebab.. ofkoz2 kte kne smayang dlu kan.. after that.. nk mandi.. iron baju.. sarapan.. bla.. bla.. bla ... so.. siap awal taw.. supaye xterkejar2 ble nk ke dwan prikse nnti k..

sblom mlagkah msok dewan..

~dkat dpan dewan tu.. korang bace la doa k.. jgn pulak nk lame2 cgat ataw nk pnjang2 cgat doa mse kat lua ni k.. bce 'bismillahirahmanirahim' pon da ckop k.. n plig pnting msok lgkah knan taw.. (tu kan lgkah rezeki..)

dkat dlam dewan..(depan meja korang)

~ha... kat sni xpe nk bce doa pnjang2 k.. bce la doa pnenang hati sume taw.. pas dpat je paper soalan.. jgan nk berangan nk toleh2 membe lagi k.. lupekan dunie luar sebentar.. (plig pnting lupekan fb n blog kejap k..hikhikhik)

after da jwab sume..

~cek jwpan btul2 taw.. kalu bole jwb je sume.. jgan bgi tggal kosong taw.. xkisah la btul ke x.. mane la taw yg korang bntai tu tbe2 btul lak ke kan.. hehehehe (naseb je kan.. slalu terjadi kat qu..kui3)

common habits.. ( jgan buat lagi taw)

~mlm2 sblom exam mzty tdo lmbat punye.. (ni la mase nk cte ngan balak yg sok ade exam.. "u taw x.. i xbace cgat la sbjek sok.. i tkot la.. u doakan i taw..") da taw xabiz cover yg mggatl gi tepon blak watpe kan??? gi la bace buku ke hape.. adusss..  fuiiyyooo.. gle ah.. balak korang doakan korang??? ptutnye mintak mak bpak doa k.. bru afdhal..

~bgun nk lmbat je.. xkn hado nk bgun awl.. alasan mlm td tdo lmbat sebab stdy.. bnyk bnde nk cover.. pdhal gyut ngn pkwe.. tettt!!

~maen msok je dewan prikse kan.. ble tgok sume org msok je.. kte pon nk cpat msok.. "nnti qu lmbat dpat paper soalan.. nnti qu plig lmbat siap.." haaa??? prlu ke cmni????????

~time ni la nk mniru.. mlm td xblaja.. bzy duk gyut pkwe je.. ha.. skang kan da menggelabah.. mule la jd zirafah.. pngjgkan leher pndg paper sebelah kan..hahahahaha

~da abz paper??? "hoooraaaayyy..!!!! yea2..!!! da biz exam.. fuuhhh..~ lege aty qu.." pdhal dy xtaw dy jwab tu btul ke x.. ntah llus nta x.. tettt!!!

emmm... so buat la ape yg ptut kte wat k tuk nk exam ni.. igat.. do ur best k... jgan asyik nk rest je... cheh..!!!  gud luck k pade sape yg tgah exam skarang.. termasuk la dri qu sndri..huhuhuhu

kiss???~

BUKAN UNTUK TONTONAN UMUM.. 18 TAHUN KE ATAS SAHAJA..( jadi sebelum terus membace.. sile cek i/c anda dulu ye.. kuikuikui)




KISS?? tu ke tjuk entry qu tuk kali ni?? ok.. qu ykin r sume org penah mencium.. dicium.. ataw tercium??!! tetttt..!! em.. mencium org yg kte syg sgat besh kan.. pnoh feel lagi.. pnuh ngan rase syang kan.. (aceceh.. mcam penah je bunyik?? tett..!!).. ataw dicium..~ pon besh gak.. kte dpat rase org tu cyang kte..(ofkoz la rase syang.. xkan rase bnci pulak.. mane ade kte nk nk ciom orang yg kte bnci kan???) n terciom?? em.. no komen..~

tapi bukn tu yg qu nk ckap sbnarnye.. (hehe..pnjang gle mukadimah kan..).qu nk ckap pasal minded org kte ble nmpak "pmpuan ciom pmpuan' n "pmpuan ciom laki" .. korang taw x.. ade gak 'benefit' kalu kte (org pmpuan) kiss pompuan sbnarnye.. (membe2.. n ofkoz our mom n grandma..) ok.. kalu korang notice la bnde ni kan.. perbzaan kalu kte kiss pompuan n llaki..

kalu pmpuan..~

~mzty nmpak bese je.. sbab pmpuan kan pnuh ngan rase syang.. normal la kalu kiss pipi tu.. nak tnjuk kan rase syang same2 membe kan?? ataw..~

~cik jah : hey cik non.. awatnye ank hang si maria tu kiss pipi daq tina tu??
  cik non : ala cik jah.. bese la tu.. pmpuan kan.. rndu cgat agknye.. ala lagipon bukn luak pon kalu ank qu kiss dy.. sme2 pmpuan kan..
  cik jah : ??? em.. yela cik non..

tapi.. kalu laki pulak..~

~akn nmpak berslah cgat.. sbab kte taw.. sume org taw.. dalam ISLAM pmpuan dan laki xley kiss kan.. BERDOSE.. 

~cik jah : hey cik non.. awatnye hang xtgur ank hang si maria tu?? duk pi ciom pipi jantan ntah sapa2 tu??
  cik non : ala cik jah.. rlex la.. pipi je pon.. bukn tang laen pon.. nnti2 qu tgur la ank qu si maria tu..
  cik jah : pala hotak hang.. maria tu pompuan.. si jantan tu boleh bagi mengandung kat ank hang tu..     silap2 ari bulan hang dpat cucu free hapa.. hambik hang..!!! mla2 ni kiss la kan.. lma2 nnti.. sapa tawwwwww..
  cik non : tettttt..!!!

hahaha.. tu la minded org kte.. nmpak besalah ble kte ciom laki je.. tapi dorang xsedar yg pmpuan sme pmpuan bley mendtagkan dose gak.. lagi besar hapa.. LESBIAN.. (amik hang..!!) tettt!! NABI MUHAMMAD xngaku umat lak tu taw...so.. sedar2 la ye.. n same2 la kte renung2kan ye cik jah ngan cik non..~


Monday, March 07, 2011

butekan mate.. pekak kan tlinge..~

hyep.. tajuk qu kali ni bukn la nk mggalakkn korang tuk butekan mate korang.. (cam dlam crite p.ramlee tu..) atau pekak kan tlinge,, (cam bdak..ooopppsss..!!) tapi nk mnyeru kat korang sume supaye..

kite harus pekak kan je tlinge.. kalu..


~"..wei2.. ko xley wat cmni la.. slah ni.. ko kne wat cmni.. (bla.. bla.. bla..) pastu.. ko kne la tukar cmni.. (bla.. bla.. bla..)

     -kalu bnde yg ditgur tu berkesan.. efektif.. dan berhasil.. qu nsihat kan korang ikut la k.. tapi kot 2x5 je ataw lagi truk dari asal.. selamat tggal la ye.. hehehehe


~"..ape blog ko ni?? suke aty mak bpak org tu la nk wat pe pon.. dy punye prangai.. yg ko nk cbuk2 apsal pulak??? ko susah ke kalu dorang wat cm tu??? boley bla la ko.. (bla.. bla.. bla..)

     -pekak kan je tlinge kte beb.. sebab nape orang nk mara2 kalu dy xwat kan?? mknenye dy wat la tu.. ?(tu yg dy trase..hehehe) sape mkan clili.. dy la trase 'hangat' woooiii..!! hikhik..

kite harus butekan je mate.. kalu..

~"..ko tgok tu.. ta pe bnde ta kan.. budak tu maen netbol ta pape.. gerak kaki tunggang langgang.. da la asyik body contact je.. shoot pon xmsok.. wat mlu je.. kluar court la woooii.!!!

     -amboi...!!! sedap nye berckap.. dy xsedar yg dy tu da la xmaen.. pastu ade hati nk tgur org tu pulak.. sekurg2nye org tu ade la rase tuk mnyumbang bkat yg xseberape nk ade tu.. drpd ko??? duk mgutuk je tpi pdang.. huh..!!!

~"..pe la blog org ni.. xabiz2 nk mgutuk je.. mcam la dri sndri tu perfect sgat.. wei2.. (smbil mengajak rakan2.. ) tgok la blog ni.. ta pape kan.. cam gud2 je..

     -alamak aih..! ni blog qu.. bukn blog bpak ko k....!! skeaty la nk tulis pape pon.. kalu ske.. follow la.. kot xske.. sile tekan 'X' k..trime kaseh..

SEKIAN~

perlu ke???~

hyep.. qu masok sni bukn nk mngate ke ape k.. cume nk share sumting je.. (sharing is caring) tadi qu ade la stalk blog2 org ni.. ta la.. mang la tu blog korang.. bukn blog bpak qu.. (cheh..!cm knal je slogan ni..hikhik..) so..kat blog qu ni.. (bukn blog bpak ko..!) qu nk ckap la kan.. yg perlu ke kte nk bjet2 speaking pdhal speaking kte pon berterabur.. (coe la pade cpe yg trase ea..hekhek..) (jgan nk trase cgat slagi qu xmention name.. tu bukn korang la tu..~ha????)

qu xkisah kalu korang expert gle english.. (cm inianwarhadi).. tu qu xkisah k.. mang berhabuk la bi dy an.. tapi kot setakat cm mkcik jual nasi lemak tpi jln je wtpe an.. (haha..qu nye bi pon xde la bgos cgat.. tapi sekurang2 nye qu xde la nk ber english2 cgat kan..) qu gne je bhse ibunda ni..

dulu bukak2 je mate tgok dunie ni mak qu ckap..

"..comey nye ank mak.. ank mak nk mam pe??nk cucu (susu) ea?? ala3.. meh cni mak kopek nk??
ala bcuk2.. ala bcuk2.."

buknnye..

"..how cute my daughter..!! what do you wanna eat my baby?? ooouuhhh...so cute.. so cute..!! jez like me.. come here.. i feed u.."

so...tu sebab la qu xbape nk reti cgat speaking2 ni.. hahaha.. okie.. stop dlu.. sok ade exam lagi.. (tgah2 exam pon nk mgutuk org an.. bukn mgutuk.. mnyape je.. heh.. ) pnat la nk stdy.. sok paper LANGUAGE DEVELOPMENT.. ulang semule.. LANGUAGE DEVELOPMANT.. (cheh..!! bru qu teringat qu ni budak TESL rupenye..teeetttttttt..!!!!!!!!)

watpe ttup kpale..?~

korang mzty terkjut kan tgok tittle entry qu kali ni.. tapi tu xabz sbnarnye.. tjuk sbnarnye.. watpe ttup kpale kalu still nk wat bnde yg xptut.. qu msih wras lagi k.. stil taw pe yg ptut dibuat n xptut.. xkn qu nk courage org tuk xttup kpale lak kan.. tapi qu xpuaz aty satu bnde la..

nape minded org zman skarang nk maki org yg free hair je ha??.. nape?? orang yg ttup kpale tu baek cgat ke?? da ckup amal ibdat tuk msok syurge ke?? (qu bukn nk bekup free hair sebab qu pon free hair.. tapi ni hkikat k) mang la dari mate kasar nye kte akan kate yg free hair ni ssah ckit la nk msok syurge kan..tapi blom tntu lagi yg ttup litup tu akn msok akn lpaz k..

cntohnye..

~korang sedar x.. yg korang still dedahkn aurat ble ttup kpale pon.. sanggul nk tggi.. knon trend la kan..



~da la pkai slendang ta pape.. bju ketat lak tu.. terdedah2 lak tu..





~da la ttup kpale tapi wat gak mksiat.. wat mlu islam je..



cntoh lain?? korang pkir la sndri k.. bnyk lagi cntoh sbnarnye.. xckop pulak satu blog qu nnti..huhuhu.. so korang pkir la k.. ape bzenye org yg free hair ngn org yg ttup kpale ni?? qu rase sme je dose yg dorang pikul kot.. cume dose tu dtg dri arah n sebab yg berbeze je.. so.. jgn nk pndai2 kritik or kutuk orang laen k.. msig2 ade lifestyle sndri n plig pntg ble da mti nnti kbur msig2 k..hahahahaha

Sunday, March 06, 2011

entry tah pape~

ai..qu sje je nk msok jap..bukn pe..qu bru je lpas stalk blog2 org..tbe2 rase bes gle lak an..(xsedar esok nk exm ni) gle ah..mcm da pndai cgat je..pe susa..jwb je pe yg kte da blaja an..bukn nye kluar soalan yg kte xblaja..btol x??(cpe stuju..hands-up..tp pstikan pkai rodorono k..(deodorant)..hahaha)

qu cme nk ckap blog yg qu stalk sume blog yg mngutuk k..bes gle la..ayt2 yg dorang gne mang smpai mnikam klbu la..(cheh!!)gua trase beb..sbab gua 2x5 je ngan bnde yg dorang isukn tu..heh..!!tapi xpe..blog cmtu la yg mnyedarkan kte kan..huhu

tapi kte kne pk..ade mcm2 jniz golongn umur/usia yg msok blog kte..yang ptme..

kalu makcik2 yg msok..respon dorang..

~...ni lah budak zaman sekarang..mkin mju dnie..mkin xde adb sopan lgsug....xde bnde laen ke nk ktuk..da2 la tu..mak bpak xaja agknye...tetttt.!

haha..kalu wanita solehah pulak..

~...astaghfirullahalazhim..xde kje agknye mnusia akhir zman ni..kje nk amik taw psal org laen je..igat2 la mti..sesungguhnye..(bla..bla..bla..)tetttt.!

huh..!kalu laki kerek lak..

~...hahaha..ni la pmpuan nowadays..xabiz2 mngutuk sesame sndri..cm b*do je..da la sme kaum..wat mlu je..hahahaha..tettt.!

n budak kcik pulak????

~...ape yg akq2 ni ckap ek??qu xpham la..tp rase cm nk try la mcm dlm gmba yg akq ni tnjuk..cm BEST je..

korang penah terpkir x sume ni??ha...qu pon bru je terpkir..hahaha..so..sme2 la kte pkir kan..hehehe

Friday, March 04, 2011

seronok~

hyep...
korang nk taw x...
da 3 ari taw qu tron bersukn...
cm xcye kan...
yela...
b4 ni qu mang malas gle nk trun padang....
aptah lagi bersukn ek???
hahahahahaha....
tp sejak terjebak ngn netball kembali...


qu mkin rjin trun pdg...
dpat lak ade membe an...


BELA....hehehehe...(promote la pulak)

nk djadikan crite....
ptg td sptotnye qu xde maen pape...
tbe2 boring pulak...
n qu ngn bela pon troz tron tuk bersukn...
hikhikhik...

nk tengok x????jom....








itu la gmba2 kami petang td...
ha...bru pcyekan yg qu bersukn...huhuhuhu

yela...ble da selalu bersukn...
kne la rjin amik suppliment tuk jge stamina kan...
so...kat cni qu nk promote ckit k....
hikhikhik...

pg2 bgun je tdo...tnpe gsok gigi...
qu akn mnom air ni...


tuk meneutralkan kuman dan asid dlm badan...
ni adelah produk dr jepun k...
normally kte dgar air oxygen kan????
tp ni hydrogen k...
huhuhu...laen ckit taw...lagi kuat....
lpas tu sblom grak g klaz qu akn mnom jus ni pulak...


tuk menambah kan tenage dlm klaz...
wei...qu kompem korang xkan mgntuk dlm klaz k....
qu da approve sndri k....

ok...
move tuk pnjgaan mke lak...
ni qu gne sblom tdo tiap2 mlm k...
firstly..,sembur dengan air ni dlu...
ni adelah air yg sme ngn hydrogen td tu...
tp ni da dtpis lagi mnjd spray je...
senang kan...mudah alih....


pastu...biarkan air tu kering sndri kat mke...
jgn lap taw...
ble da kering bru sapu kan ubat muke ni...'


memang sgat elok taw....
n qu nk promote lagi 1 produk ni...
ni mang elok gle bagi sesape yg ade resdung...
sapu kat idong je k...
sgat3 berkesan...


qu suggest je....qu ckp bnde2 ni sume elok sbb...
qu sndri gne k...
n sgat bergne n berkesan kat dri qu sndri k....

kalu nk jadi cntik dan slim selalu...
gne la produk qu ni k...
huhuhu...
kompem xde kesan smpingan....
sebb qu sndri yg gne n da cbe....
qu bukn senang kn cbe produk taw...
kalu qu da gne tu....
mknenye sgat elok dan berkesan la tu k...
huhuhu


daaaa~

~my port~