~member~

Monday, April 11, 2011

nak sembahyang pon kene tunggu bersedie ke?????

assalamualaikum...

okeyh.. ari ni tasya rase epy giler2.. sebb ari ni tasya ngan roommate tasya da start puase tuk puase ganti.. (ehem2..biase la org pmpuan kan.. puase gnti tu biase la kan..heee~) okeyh2.. nk dgar x???kitorang baru balik dari BISA.. (BISA tu surau keyh.. yang sangat indah kat institut kitorang ni.. cheh..!!!) okeyh2.. tetibe rase cam idop tasya complete cgat ari ni..heeeee~(suke3..!!)

okie tu just sebagai mukadimah je keyh.. sebenarnye entry kali ni bersempena dengan tajuk kat atas tu ye.."nak sembahyang pon kene tunggu bersedie ke???" crite die bermule macam ni.. semalam tasya kol member tasya.. kitorang memang selalu bercakap malam2.. (tentang ape yang kitorang buat untuk 1 ari tu..) n then.. tetibe tasya terdetik untuk cakap kat dy tntang sembayang.. i don't know why.. tetibe isu sembahyang telah dibangkitkan semalam.. (xpernah kot ckap sal sembahyang..)

well.. sume org taw kan kalu ckap sal solat or sembahyang tapi tu satu bnde yang sgat sensitif bagi setiap individu kan?? (tapi aty tasya da melonjak cgat2 nak cakap sal ni.. so ckap jugak...) okie.. tasya tanye dy cmni..

tasya : em.. kalu nak tanye skit bole???
ehem2 : ape?? nak tanye pon kene bayar ke???
tasya : jangan terase taw.. sok mule sembahyang bole?? (sebab tasya tengok dy xpernah sembahyang)
ehem2 : sembahyang?? bole je.. kan da belajar ari tu kan.. tapi TAK BERSEDIE LAGI la.. (mase cuti ari tu tasya ade ajar dy care nak sembahyang..)
tasya : ha??????

okie2.. seriusly.. memang terkejut giler biler dengar die kater yang dier xsedie lagi.. rase bersalah cgat2.. sebb tasya member baek dy taw.. tapi ape function tasya sebagai member biler dy kater dy xsdie nk solat?? huh..!!! serius tasya emo giler semalam.. (okie utuk pengetahuan semue.. umo dye sekarang da masuk 23 thun okie.. 23 tahun..!!!lagi tue dari tasya taw...)

n then sebgai member.. tasya cool down dlu n ckap kat dy.. pe motif dy jwab xbersedie lagi?? dy kater.. "watpe sembahyang kalu kiter still wat dose?? kalu ko nk sembahyang.. sembahyang la.. qu xpernah halang kan.. tapi qu xbersedie lagi.. kalu qu tol2 nk berubah nanti.. qu akan sembhyang n akan tinggalkan sume bnde xelok.."

senang je tasya jwab.. " taw ke mati kiter biler?? okie.. nk tggu smpai jadi tol2 baek la?? ko mlaikat ke doe yang ko akn jamin ko xkan buat dose lagi?? kiter manusie biase keyh.. memang akan buat dose jugak xkisah la kalu ko try tuk xnk wat kan..kiter x terkecuali dari dose keyh.. xkan..!! kalu macam tu.. kater la ko akan bersedie ari selase mggu depan.. tibe2 ko mati ari isnin mggu depan.. ape ko nk jwab kat mungkar nakir nnti?? ko nak kater yang ko akan bersedie esok?? so.. esok ko akan sembahyang.. tolong lah....... ea?? ko akn ckap cmtu??? tlog lah.. ko da 23 keyh.. jgan berckap mcam budak yang x sekolah.. budak 7 tahun pon taw knape manusie perlu sembahyang.. xkisah la ko tu wat jahat ke ape.. aslkan ko sembahyang.. tu sume antare ko ngan TUHAN la kan.. ko sebagai manusie xbole judge bende tu sendiri.." (care ckap macam berceramah la pulak kan.. mengalahkan ustazah.. sory la kalu ade bnde yang xbole dtrime pakai.. tapi ni pe yang tasya pkir je..)

okey.. lepas tu terus matikan telepon.. (bukan sebb pe.. tapi sebb da 1 jam berckap.. mklum la.. super saver kan.. heeee..)lepastu dy bagi mceg kat tasya taw..

cik adik manis.. 
mara ke?? 
hahahahahahaha
qu maen2 je la.. 
saje nk wat ko hot..
okie2 qu taw qu salah..
qu akn try mule sembahyang keyh..
watevapon.. ko kne tlg qu jugak taw... 
thanx fwen..

sriusly.. biler dpat mceg cm tu dari dy.. aty tasya lege cgat2.. rase mcam baru dpat bernafas.. syukur lah.. berhasil gak pe yang tasya ckap kat dy.. semoge TUHAN meluruskan perjalanan kami.. AMIN~


1 comment:

Bintun Sazali said...

bagus2..:)

keep it up dear..:)

kite tak dpt nk ubah org lain sepenuhnya, tp kite boleh bntu org lain berubah sedikit demi sedikit melalui kata2 kita...lebih2 lg itu kwn kita...:)

~my port~